Pristagaren Johanna Söderström (t h) får diplom och blommor av Miranda von Rosen, AT-läkare och vice ordförande i Sylf Blekinge. Boel Jönsson (t v) är också belönad med Handledarpriset. Foto: Johanna Johansson / Foto: Fredrik Kling

I motiveringen till Boel Jönssons pris heter det att hon är »… en obeskrivlig arbetsmyra som trots ständigt hög belastning alltid får en att känna sig välkommen och inte drar sig för att hjälpa till på allra bästa sätt«.

Om Johanna Söderström skriver en av dem som nominerat henne: »Hon gjorde sig alltid tillgänglig för handledning, och handledde då genom att kräva ett öppensinnat utbyte av kunskap och erfarenhet på ett sätt som stärkte mig i läkarrollen och bidrog till att entusiasmera mig inför allmänmedicin som specialitet!«

Handledarpriset delas ut årligen, i samarbete med Landstinget Blekinge, och ges till var sim pristagare i Östra respektive Västra regionen. Pristagarna hyllas med blommor och diplom men också med en check på 5 000 kronor från landstinget.