Överläkaren Miklós Kelecsényi – ST-läkarnas favorit. Foto: Cathrine Ersmarker

Den årliga utmärkelsen delas ut till den handledare som utmärkt sig som synnerligen lämplig och skicklig att lära ut hantverket till länets ST-läkare. Sylf Örebro tar varje höst in nomineringar från regionens samtliga ST-läkare och väljer bland dessa ut årets pristagare.

Valet av Miklós Kelecsényi för 2016 års pris motiveras enligt följande:

»När vi nu som ST-läkare i ortopedi i regionen ska lära oss att operera proteser i Lindesberg märker man vilken fantastisk handledare Miklos är och hur otroligt bra det är att ha med honom på̊ operation. Det spelar ingen roll hur svårt fallet verkar då han alltid står lugnt kvar och förklarar hur man ska göra och vilka steg man ska tänka på om man tvekar. I slutändan går det alltid hur bra som helst. Han kan få den svåraste operationen för oss ST-läkare att verka enkel och tillsammans med honom kan man plötsligt operera saker man inte trodde att man någonsin skulle kunna. Han är en kunnig kollega och duktig kirurg med många års bred erfarenhet här i Sverige och utomlands. Hans kontakt med kollegor, personal och patienter är admirabel och något som man som ung ST-läkare bör ta efter. Arbetssättet som han har är strukturerat och noggrant, och därför fattar han alltid väl genomtänkta beslut. Han är alltid trevlig med oss och lyssnar verkligen på våra åsikter och idéer. Man är aldrig rädd att det ska bli fel när man har honom som stöd och han är absolut inte rädd att ge oss feedback. Som ung ortoped är det väldigt givande att arbeta tillsammans med honom och jag tycker att han förtjänar att bli årets ledstjärna.«

För mer info vänligen kontakta SYLF Örebros ordförande Ana Kvrgic på ana.kvrgic@regionorebrolan.se eller SYLF Örebros sekreterare Cathrine Ersmarker cathrine@ersmarker.com. Vinnarna kan nås via Universitetssjukhuset Örebros växel 019-602 1000.