Fr v: Karin Zetterström, överläkare, Eva-Lena Pettersson, läkarsekreterare, Rebecca Blomberg, sjuksköterska och Henrik Graner, överläkare, från Gynekologiska kliniken, Lindesberg, vinnare av »Randningspokalen«. Foto: Cathrine Ersmarker

Motiveringen till att Gynekologmottagningen i Lindesberg fick årets pris är följande:

»Kvinnokliniken vid Lindesbergs lasarett är en liten mottagning som ger proffsigt bemötande och handläggning av varje patient. Med glädje, entusiasm och stor kunskap handleder läkarna oss ST-läkare på ett professionellt och trevligt sätt. Från första stund känner man sig omhändertagen och som en i gänget. Övrig personal bistår också med bra kunskap i ämnet. Mottagningen selekterar omsorgsfullt patientunderlaget för randande ST-läkare så att vi ska få lära oss så mycket som möjligt som är relevant för primärvården. Det är lätt att en så liten klinik blir förbigången då det bara är några per år som randar sig där, men alla vi som varit där är jättenöjda och har fått kunskaper för livet. Det är med glädje man lyfter luren för att ringa och konsultera en kollega, barnmorska eller uroterapeut där.«