Ola Bratt (t v) tog emot priset från Prostatacancerförbundets avgående ordförande Alf Carlsson. Foto: Torsten Sundberg

Priset som, består av ett diplom och ett unikt glaskonstverk, överlämnades till pristagaren av Alf Carlsson, Prostatacancerförbundets avgående ordförande.

I motiveringen till utmärkelsen skriver Prostatacancerförbundet: ”Ola Bratt har med sitt engagemang, sin pedagogiska skärpa och sitt vetenskapliga förhållningssätt sedan länge varit en ledstjärna inom prostatacancervården”.

Hans ”… internationella erfarenheter har ytterligare berikat hans helhetssyn på prostatacancerpatienten och vården. Med patientens bästa för ögonen är Ola en viktig pådrivande kraft för en bättre prostatacancervård”.

– Jag är mycket stolt och glad och lite rörd också, kommenterade utmärkelsens mottagare, i förbundstidningen Prostatanytt.