Thoraxkirurgen Mikael Runsiö – ny vd för Södersjukhuset i Stockholm. Foto: SLL/Nicklas Gustafsson

Mikael Runsiö är i dag vd för Södertälje sjukhus och har varit det sedan 2008. Beslutet om hans nya befattning har fattats efter dialog mellan Södersjukhusets styrelseordförande och landstingsdirektören Malin Frenning.

– Vi går in i nästa fas med sjukvården i Stockholm och därför har jag valt att göra en förändring på vd-posten i detta viktiga skede. Vi arbetar just nu med genomförandet av Framtidens hälso- och sjukvård och i nästa steg behövs det en ny vd för Södersjukhuset med tydligt och konkret ledarskap samt gedigen erfarenhet och stor genomförandekraft, säger Malin Frenning i ett pressmeddelande från Stockholms läns landsting.

Södersjukhuset omsätter drygt 4,5 miljarder kronor och har cirka 4700 medarbetare. Avgående vd:n Tomas Movin kommer att arbeta kvar inom Stockholms läns landsting men med andra arbetsuppgifter. Rekryteringen av ny vd för Södertälje sjukhus inleds omgående.