Christer Forsberg, Carin Wahlberg, Bengt Pettersson (t v) och Owe Lindh – fick pris. Foto: Bengt Karlsson

Christer Forsberg prisas för Värmlands »Bästa allmänmedicinska insats« för mångårigt arbete med att öka kunskaperna och skapa förutsättningarna för en jämlik diabetesvård i länet. Carin Wahlberg blev korad till »Kunskapens ljus« i Värmland för att hon med sin stora erfarenhet kan förmedla trygghet och klokt förhållningssätt till unga medarbetare.

I Örebro tilldelades Owe Lindh utmärkelsen för »Bästa allmänmedicinska insats« för att han under ett helt yrkesliv kämpat för att allmänmedicinska värderingar skulle få genomslag i hälso- och sjukvården. Han har tagit ledningen på olika nivåer, men alltid haft en fot kvar i den kliniska vardagen. »Kunskapens ljus« i länet gick till Bengt Pettersson som entusiastiskt, med kunskap och värme, tar sig an handledarskapet för många unga läkare, och fungerar som förebild, mentor och vän«.