Gynekologen Marie Carlsson Fagerberg (t h) vald till bästa läkarchefen. Monica Arnfelt, avgående ordförande i Östa Skånes läkarförening, gratulerar. Foto: Anette Ramirez

»Marie Carlsson Fagerberg leder läkarna på Kvinnokliniken i Ystad med vänlig tydlighet, professionalitet och inte minst med ett stort inslag av humanism, som inte är det vanligaste man stöter på«, skriver Östra Skånes läkarförening, instiftare och utdelare av priset, på sin hemsida, www.slf.se/ostraskane.

Enligt motiveringen till utmärkelsen sätter Marie Fagerberg »…både sina medarbetare och verksamhetens patienter i första hand. Hon har en förmåga att se varje medarbetare och verka för en meningsfull vardag utifrån den enskildes förutsättningar. Med en gedigen klinisk bakgrund samt akademiska erfarenheter är hon en självklar källa till kunskap och samtidigt alltid ödmjuk och lyssnande inför medarbetares bidrag och synpunkter.«