Ortopeden Evgenia Manousaki belönades med »Skalpellen« för engagerad handledning. Foto: Olle Dahlbäck

Det är läkarstudenterna på termin 8 i Lund som i samband med terminsavslutningen den 12 januari utsåg 2017 års »bästa handledare« respektive »bästa kliniska placering«.

Evgenia Manousaki fick priset för att hon »…uppvisat ett outtröttligt engagemang för oss studenter. Hon har grillat oss på statusövningar och caseundervisning för att vi verkligen ska förstå och inte bara lära oss för stunden. Hon har drivit på sina medarbetare och tagit vårt parti för att vi ska få ut det mesta möjliga på de kliniska placeringarna. Hon har dessutom nästan alltid funnits tillgänglig när vi behövt henne«, skriver studenterna i motiveringen till sitt val.

– Väldigt roligt att jag får priset, det hade jag verkligen inte väntat mig. Jag trodde de skulle tycka att jag var för sträng, men jag ville ju att de verkligen skulle ta till sig kunskaperna, säger Evgenia Manousaki på Medicinska fakultetens hemsida.

Årets pris för »bästa kliniska placering« gick till Anestesi vid Skånes universitetssjukhus i Lund.