Krister Löfving hyllades som »Årets chef 2017 vid Skaraborgs Sjukhus«. Foto: Bild och Media/Skaraborgs sjukhus

– Omtumlande och oväntat, men jättekul att bli utsedd till årets chef, säger Krister Löfving i ett pressmeddelande från sjukhuset.

Han tog emot priset i samband med Skaraborgs sjukhus chefsdag den 19 april och hyllades vederbörligen av alla närvarande.

Motiveringen till att Krister Löfving fick utmärkelsen lyder: »Krister Löfving har över längre tid haft ett hållbart ledarskap på Skaraborgs Sjukhus och verkar för ETT sammanhållet sjukhus oavsett arbetsort, Lidköping, Falköping, Skövde eller Mariestad. Nomineringen från medarbetare och nuvarande chef visar att han möter upp på samtliga chefskriterier.

Krister Löfving är en uppskattad chef, bland annat för sin höga närvaro i verksamheten och sin stora tillgänglighet. Som förebild leder han sin verksamhet och kräver inte av medarbetare något som han inte skulle göra själv. Han tillåter mycket frihet i drivandet av enskilda frågor, men finns alltid närvarande i bakgrunden.

Krister Löfvings verksamhet hade mycket gott resultat i medarbetar- och patientsäkerhetsenkäten i höstas vilket tydligt visar på ett gott ledarskap.«