Överläkare Martin Oscarsson, specialistläkare Hanna Ros och processchef Dan Öberg är stolta och glada över Kristallenpriset. Foto: Bild och Media/Skaraborgs sjukhus

ÖNH-kliniken belönades för bra utbildningsklimat, stort fokus på individuell utveckling och en engagerad ledning på arbetsplatsen. Priset delades ut i samband med ÖNH-dagarna i Linköping, och juryn motiverade sitt val av pristagare bland annat så här:

 »Årets Kristallenpris går till Skövde för sitt goda utbildningsklimat där man trots ökade produktionskrav bedriver en strukturerad ST-utbildning med stort fokus på handledning, individuell utveckling och fyrhändig kirurgi. En engagerad studierektor och en klinikledning som prioriterar studiefrågor skapar tillsammans med god sammanhållning i arbetsgruppen en utmärkt miljö för blivande specialister.«

– ST-utbildning är en laginsats. Ett bra lag innehåller olika spelare som jobbar för varandra mot ett gemensamt mål. Om någon ska framhållas så är det vår ST-studierektor Hanna Ros och vår schemaläggare Martin Oscarsson, säger processchef Dan Öberg vid ÖNH-kliniken i ett pressmeddelande.

Kristallenpriset är ett vandringspris instiftat 2013 av underläkarföreningen Otoliten för att stimulera till bättre miljö för specialiseringstjänstgöringen ST. Priset tilldelas den klinik som haft det bästa utbildningsklimatet under det gångna året.