Christof Ihle tog emot sitt pris från Anna Nordby, ordförande i Sylf Värmland. Foto: Amanda Kling

Christof Ihle får sitt pris med motiveringen: »En godhjärtad och engagerad handledare som bryr sig om hela sjukhusverksamheten. Som lär ut att se hela patienten och hur en sjukdom har inverkan på livet och sinnet och hur vi som läkare kan hjälpa en människa där den befinner sig. Som brinner för att yngre kollegor ska utvecklas till formidabla läkare; genom att med fingertoppskänsla ge konstruktiv kritik bygger han trygga unga läkare med ögon för gott patientbemötande och kritiskt tänkande. Med sin humor är han källan till en trivsam arbetsplats och inspirerar till en karriär inom kirurgi.»

– Jag känner mig mycket hedrad och rörd för att få priset. Jag är också stolt över att kommunikationen med kollegorna uppenbarligen fungerar bra trots att jag kommer från utlandet och fortfarande tycker att det ibland är svårt att uttrycka mig bra på svenska, säger Christof Ihle på landstingets hemsida och tillägger:

– Om jag ska dra paralleller till Tyskland, där jag gjorde min ST inom kirurgi, är handledarsystemet här i Sverige mycket bättre. En bra handledare tycker jag är en människa med empati utan rädsla för att ge klar kritik. Det är en person med intresse av att utveckla sina adepters kompetens och personlighet som läkare och någon som är tillgänglig när som helst.