Karin Lundell, Maria Staffan, Michael Calamia och Oskar Sporre – Dalarnas bästa AT-handedare i år. Foto: Privat

Nomineringen av de fyra motiverades enligt följande:

Karin Lundell, medicin: »Mer pedagogisk skicklighet får man leta efter! Med gott humör och stor kunnighet vägleder du oss tålmodigt. Med hög tilltro till vår egen kompetens utmanar du oss att själva tänka och pröva oss fram. Och så har du humor och sinne för det absurda i tillvaron!«

Maria Staffan, op: »Pedagogisk, lugn och lite galen! Det känns aldrig ensamt på kirurgakuten när du har primärjourssökaren. Nybakat fikabröd blandas med skönsång, medicinsk kunnighet och visdomsord. Du ger en push i rätt riktning för att vi ska utmana oss själva, men är alltid på plats när våra nerver börjar darra.«

Michael Calamia, VC: »Michael har gjort min VC-placering till den mest lärorika och utvecklande placeringen under AT-tjänsten och på läkarprogrammet! Du tar dig alltid tid för frågor, har ett lugnt och trevlig bemötande. Du är utbildningsintresserad, sätter av tid samt prioriterar handledning och undervisning. Mycket kompetent och förtroendeingivande, en förebild som läkare!«

Oskar Sporre, psyk: »Du har ett inspirerande intresse för psykiatri, som också smittar av sig! Du är intresserad, kunnig och duktig i patientmöten. Det märks att du tycker om ditt jobb, inklusive att undervisa oss AT-läkare. Du är en engagerad handledare som vill att vi ska lära oss så mycket som möjligt och få en bra och givande tid inom psykiatrin. Du tar dig tid till undervisning så fort det finns möjlighet och har ett bra sätt att lära ut«