Sara Castegren – bästa handledaren. Foto: Malin Bohlin

Alla underläkare i lokala landstinget deltog i den nominering till Årets handledare som Sara Castegren vann till slut. Motiveringen till valet av henne lyder:

»När jag blir stor doktor vill jag bli som Sara. Sara har allt en doktor ska ha – hon är teoretiskt väldigt kunnig och genom att hon även är mycket socialt kompetent, kan hon använda sina teoretiska kunskaper i praktiken med patienterna. Hon tar undervisningen av yngre kollegor på allvar och ger alltid genomtänkt feed-back när man arbetat tillsammans. Inga svar kommer gratis – man måste ha en egen tanke och idé om hur man vill lösa ett problem, vilket givetvis är mycket utvecklande. Hon är aktiv för att driva utvecklingen av kliniken vidare och engagerar gärna yngre kolleger i det arbetet. En mycket pedagogisk, kunnig och kompetent läkare som helt klart förtjänar årets handledarpris!«