Allan Jazrawi, kirurgkliniken och Torbjörn Larsson, infektionskliniken, hyllas med var sin ros. Foto: Felix Starlander

Allan Jazrawi får AT-rosen med följande motivering:

»Allan Jazrawi är en kompetent och vänlig handledare som värnar om att lära ut. På akuten ser han alltid till att vara ett stöd och tar sig till att handleda. Han följer mer än gärna in till patienter och bedömer dem tillsammans. Man känner sig alltid trygg på både akuten och avdelningen, och han ser ofta till att lära ut praktiska moment och att hämta AT-läkare när det dyker upp intressanta patienter. Framför allt är han dock en trevlig, hjälpsam och ambitiös handledare som alltid gör det roligt att arbeta med honom. Tack Allan!«

Motiveringen till Torbjörn Larssons AT-ros lyder:

»Torbjörn Larsson är fantastisk att arbeta med, både om man går med honom och när man kontaktar honom som konsult. Han tar med glädje an sig uppgifter och diskuterar med oss AT-läkare med genuint intresse, är glad och hjälpsam trots att man ringer för 58:e gången om antibiotikaråd. Trevligare och mer pedagogisk läkare får man leta efter och medan han ger bästa möjliga svar tar han sig också tid att pedagogiskt undervisa. Han bjuder gärna in till mottagningar men låter en också arbeta självständigt om man så vill. Tack Torbjörn!«