Gordana Cancar (t h), vinnare av årets Guldkornet tar emot priset av Sylf Stockholms ordförande Gabriella Schanning (t v). Foto: Kristin Arthur

Gordana Cancar, vinner Guldkornet 2019 med följande motivering:

»Pedagogisk och detaljerad i sina medicinska förklaringar, står hon stadigt i vetenskapen samtidigt som hon fokuserar på den praktiska tillämpningen. Hon är noggrann och strukturerad i uppföljningen av sina adepters utbildning och personliga utveckling, och dessutom mån om ST-läkarnas röster och behov på arbetsplatsen. Med sin positiva personlighet smittar Gordana av sin energi på omgivningen.«

Sylf Stockholm delar årligen ut handledarpriset Guldkornet med syftet att belysa handledarskapets centrala betydelse för läkares utbildning. Priset baseras på nomineringar av underläkare och tilldelas en erfaren läkare som utmärkt sig inom utbildning och ledarskap, varit en förebild som läkare samt bidragit till att stärka handledarskapets roll.