Henrik Jörnvall, årets hedersunderläkare, och Athena Bouka-Lundmark, årets hederssjuksköterska. Foto: Björn Nilsson

Henrik Jörnvall, hyllas som hedersunderläkare med motiveringen: »För att du alltid visar att du finns tillgänglig, hur stressigt det än är delar du med dig av din energi, din erfarenhet och dina insikter. Du lär oss att alltid tänka på varför man gör saker istället för att memorera ett ’rätt’ svar. Din undervisningsglädje lyser igenom, och du skapar alltid god stämning i teamet på sal. Du ser och inkluderar alla och har en tydlig kommunikation och givande feedback. Sist men inte minst för att ditt brinnande intresse för narkosläkaryrket smittar av sig på oss alla!«

Motiveringen till Athena Bouka-Lundmarks pris lyder: »I nattens mörker är du en skinande sol och sprider alltid god stämning i hela teamet. Omtänksam, positiv och lösningsorienterad. Kompetent, rak och tydlig när det gäller! Med din breda kompetens och ditt fantastiska medarbetarskap lyfter du både teamet och oss specifikt som förstejourer.«