Mats Persson, distriktsläkare i Ersboda hyllad som årets handlidare. Foto: Jenny Stattin

Det är ST-läkarna i allmänmedicin i Umeå- och Skellefteåregionen samt Södra Lappland som fått nominera sina handledare till årets handledare i allmänmedicin i Region Västerbotten. Motiveringen till att valet av pristagare lyder:

»Hos vår handledare Mats står dörren, bokstavligt talat, alltid öppen. Han är stödjande och backar upp dig när du behöver det som mest. Han är hjälpsam och aldrig omöjlig och med ett stort medicinskt kunnande löser han frågor och problem i en handvändning. Med ödmjukhet och tålamod lindrar han din oro och ångest. Han låter dig utvecklas och pröva dina egna idéer. Med sitt lugn och trygghet visar han stort förtroende för sina ST-läkare och värnar alltid om en god arbetsmiljö.«