Foto: Torkel Ekqvist Fotogruppen Sös

Johan Wallin har fått priset som årets AT-läkare på Södersjukhuset i Stockholm med motiveringen: »Johan är lösningsorienterad och pragmatisk. Han vill ständigt förtydliga och förbättra verksamheten men också underlätta för kollegor. Han har tagit initiativ till och påtagligt bidragit till utvecklandet av en Sös-gemensam patientöversikt som under pandemin använts på hela sjukhuset, men också förbättrat digitala lösningar i AT-organisationen. Johan bemöter alla väl och med integritet. Kort sagt har han allt det som en kan önska sig från en läkare, kollega och anställd«.

Biträdande överläkare Carina Hägglund på VO kardiologi fick priset som årets AT-handledare på Södersjukhuset med motiveringen: »Carina är en förebild för oss på många sätt. Hon visar genuint intresse och omtanke för varje patient. Carina väljs till årets AT-handledare för en svårslagen pedagogik som engagerar både AT-läkare och patienter. Hon brinner både för sin specialitet och för att utbilda nya generationer av läkare, vilket gör det till ett nöje att arbeta tillsammans«.