Foto: Patric Blomstedt/Region Västerbotten

Marwan Hariz erhåller 2021 års Herbert Olivecrona Award för »sitt enastående arbete som neurokirurg och för nyskapande forskning samt förbättringar inom funktionell och stereotaktisk neurokirurgi«.

– Priset är ett stort erkännande till mitt arbete inom neurokirurgi, samt till vår chef, professor Patric Blomstedt och hela teamet vid enheten för funktionell neurokirurgi. Samt naturligtvis till Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet, där jag har fått min akademiska och kliniska utbildning, säger Marwan Hariz i ett pressmeddelande från Region Västerbotten.

Herbert Olivecrona Award ges årligen till en neurokirurg eller till neurovetenskaplig forskning som bidragit till det neurokirurgiska området och delas ut vid en ceremoni på Karolinska institutet i Stockholm den 3 december 2021.