Karl-Fredrik Eriksson och Valentinus Valdimarsson. Foto: Hedvig Örneholm

För fjärde gången delades priset som »Årets AT-handledare« på Skånes universitetssjukhus ut. AT-läkarna har själva röstat fram sina handledarfavoriter i Malmö respektive Lund. I år var det Karl-Fredrik Eriksson i Malmö (verksam inom VO internmedicin) och Valentinus Valdimarsson i Lund (verksam inom VO kirurgi) som fick utmärkelsen.

Motiveringarna löd som följande:

»Karl-Fredrik visar stort engagemang, brinner för sitt yrke och har ett trevligt bemötande av AT-läkare, bland vilka han har ett väldigt bra rykte. Han är en fantastisk läkare och handledare, som tar sig tiden att förklara, handleda och skapar alltid trygghet när han är på plats. Oavsett arbetsbelastning så ser han till att belastningen för AT-läkaren är optimal för inlärning. Karl-Fredriks ödmjukhet, stora medicinska kompetens och lugn är egenskaper som eftersträvas för AT-läkare med målet att någon gång, om det ens är möjligt, bli en lika duktig doktor som Karl-Fredrik Eriksson.«

»Valentinus visar inte bara ett professionellt förhållningssätt mot sina yngre kollegor utan ett genuint intresse för att vidareutbilda och handleda. Han visar tydligt att han tar sin uppgift som utbildare på allvar och är mån om både utvärdering och diskussion där han lämnar stort utrymme för AT-läkaren att lära sig av sig själv. Att han dessutom är en trevlig person med nära till leende gör att han är välförtjänt av utnämningen till årets handledare!«

Förutom äran och ett diplom fick de båda en handgjord mugg med sina namn på. Stort och välförtjänt grattis till dem båda!