Sylf Örebro delar varje år ut ett handledarpris, »Ledstjärnan«, till den handledare inom Region Örebro län som utmärkt sig som en »synnerligen bra och lämplig handledare« för länets underläkare. Man delar även ut priset »Randningspokalen« till den klinik som varit den bästa kliniken att göra sin sidotjänstgöring på.

Hassan Kahwaji

Ledstjärnan gick till Hassan Kahwaji, specialistläkare i allmänkirurgi på Karlskoga lasarett, med motiveringen: »Hassan har exceptionella ledarskapsegenskaper och älskar att utbilda yngre läkare. Han har exemplariskt tålamod och är alltid välkomnande. Man känner sig trygg och stöds när man arbetar med honom. Han motiverar mig till att bli en bättre kirurg. Han är extremt hjälpsam och fyller upp arbetsplatsen med kärlek och trygghet i denna svåra tid. Ställer alltid upp och är en viktig energi/kraft i positiv anda som uppskattas ifrån mig och mina kollegor. En riktig ledstjärna«.

Randningspokalen gick till enheten för klinisk fysiologi på Medicinkliniken med motiveringen: »Sällan får läkare ett så fint mottagande som på klin fys i Lindesberg. Ett i förväg specialgjort schema som utformas för att randande läkare ska kunna uppnå sina mål. Alla duktiga biomedicinska analytiker som demonstrerar och lär ut med dr Diana Ticic i spetsen. De lägger ner enormt mycket tid på utbildning vilket märks tydligt av randande läkare. Litteratur och tid till inläsning finns självklart med i schemat, med tydliga mål om vad som ska läsas in och till när.«

Personal på enheten för klinisk fysiologi, Medicinkliniken, Lindesbergs lasarett.