»Jag blev jätteglad! Jag trodde verkligen inte att jag hade chans att få stipendiet, så jag var både förvånad och glad«, säger Jonathan Ilicki. Foto: Jesper Frisk

Läkaren Jonathan Ilicki är årets mottagare av »MBA-stipendiet« på 495 000 kronor. Stipendiet, som varje år delas ut av Dagens industri i samarbete med utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm innebär att Jonathan Ilicki får en betald plats på Handelshögskolans MBA-utbildning (master of business administration). Målet med utbildningen är att ge så god kunskap som möjligt i att leda och utveckla organisationer och företag.

– Det är en otrolig möjlighet att få lära mig mera om ledarskap, och hur man förstår och leder organisationer – parallellt med att jag fortsätter arbeta med att hjälpa regioner i att digitalisera vården. Jag tror att jag kommer att lära mig väldigt mycket som jag kan direkt tillämpa i min vardag, säger Jonathan Ilicki, leg läkare och Head of medical innovation & development, Platform24.

Ut motiveringen: »Jonathan är en ödmjuk, intelligent och innovativ person med en mycket stark drivkraft, nyfikenhet och ett genuint intresse för andras välbefinnande. Han har en ledande position hos Platform24, med en enorm potential att skala upp och påverka hälso- och sjukvården runt om i världen. Jonathan är också en mycket uppskattad talare, krönikör och känd för att ifrågasätta etablerade sanningar vid medicinska konferenser.«

Jonathan Ilicki, som även har skrivit flera krönikor i Läkartidningen, är den första läkaren som har fått stipendiet sedan man började dela ut det för 15 år sedan.