AT-läkaren Sofia Kühner lämnar över »Guldkryckan« till ortopedläkare Patrick Wetterlöv. »För föredömlig stöttning och handledning av Höglandssjukhusets AT-läkare« står det graverat på den 30 cm höga pokalen av en krycka i guld. Foto: Linnea Holmgren

Årets vinnare och förstagångsmottagare av det nyinstiftade priset »Guldkryckan« blev ortopeden Patrick Wetterlöv. Det är AT-läkarna på Höglandssjukhuset i Eksjö som delar ut priset till »en person eller grupp som varit särskilt viktiga för AT-läkarnas utbildningstjänst«.

Nomineringen löd: »För ditt varma bemötande, oändliga engagemang och unika förmåga att att få oss alla att känna oss sedda och uppskattade. För att du alltid uppmuntrar oss till nyfikenhet och lyckas skapa en trygg stämning där en aldrig känner sid dömd. Snäll, påläst, smart och särdeles pedagogisk. Ingen fråga är för dum för att ställas. Ditt ortopedikompendium är en fickbibel under hela ortopediplaceringen. Tack för ditt fantastiska jobb för oss newbie-läkare!«