Marja-Liisa Swahn flankerad av ST-läkare Susanna Eriksson och Charlotta Riese. Foto: Peter Lindgren

»Efter 50 (!) år som gynekolog och förlossningsläkare och oräkneliga timmar som handledare för ST-läkarna här och randande läkare från hela landet är hon väl värd att firas«, skriver ST-läkarna.

Motivering: »Marja-Liisa har en outtröttlig förmåga att alltid dela med sig av sin imponerande erfarenhet och kunskap. Entusiastiskt tar hon sig an den nyaste underläkaren och guidar en med fast hand (och ibland en smäll på handen om man gör fel under snitten :-)) genom introduktion och vidare i ST-läkarens utveckling. Hon uppmuntrar alltid till egen eftertanke, men har alltid ett svar när det behövs. Hon har dessutom ett inspirerande förhållingssätt och genuint intresse för obstetrik som smittar av sig och är alltid intresserad av att diskutera komplicerade patientfall, vilket bidrar till en naturlig kunskapsutveckling på kliniken. Hon är också ödmjuk och en fin förebild!«