Foto: Kenneth Rouna

Emma Niméus leder en forskargrupp som i sin forskning vill hitta bättre behandlingsmetoder för kvinnor som drabbas av lokalt återfall i bröstcancer. Risken att cancern ska sprida sig till andra organ är större hos de patienter som får lokalt återfall av bröstcancer. 

– De tillhör en riskgrupp. Men i min forskargrupp finns en blandning av läkare och forskare som jobbar tvärvetenskapligt. Det tror jag ökar våra chanser att nå bra resultat och hitta skräddarsydda behandlingar, berättar hon i ett pressmeddelande från Skånes universitetssjukhus. 

Emma Niméus är en av 29 forskare från fyra lärosäten som nyligen har beviljats medel av Cancerfonden. 

Anslaget innebär att hon under sex år kan fortsätta leda sin forskargrupp.

– Det känns jätteroligt att kunna fortsätta forska på det här området under flera år framöver, säger Emma Niméus i pressmeddelandet.

Här finns listan över de 29 forskarna som beviljas anslag.