Nina Hanser, kolorektalkirurg vid Universitetssjukhuset Örebro. Foto: Therese Axelsson

2021 års »Ledstjärna« har tilldelats Nina Hanser, kolorektalkirurg vid Universitetssjukhuset Örebro, som den handledare inom Region Örebro län som utmärkt sig som en »synnerligen bra och lämplig handledare för länets underläkare«. Varje år sedan 2008 delar Sylf Örebro ut detta handledarpris.

Till vänster: Sofia Warne, ordförande Sylf Örebro. Till höger: David McGreevy, ST-läkare på kärlkirurgiska kliniken. Foto: Ida Wikblom

Motiveringen till priset lyder: »Nina är otroligt engagerad och hon ser helhetsbilden med det medicinska och personliga. Hon sätter höga krav men är mycket rättvis. Man kan lita på hennes feedback: hon kommer inte att klappa på ryggen i onödan och kommer alltid att berätta hur man kan förbättra sig. Dessutom är hon en varm person som bryr sig och vill det bästa för dem hon handleder. Hon hittar lösningar i alla situationer och vill hjälpa en att utvecklas både professionellt och som en person. En fantastisk handledare, helt enkelt!

Sylf Örebro delar också ut priset »Randningspokalen« till den klinik inom Region Örebro län som under året varit den bästa kliniken att göra sin sidotjänstgöring på under sin specialiseringstjänstgöring. Vinnare av Randningspokalen 2021 är kärlkirurgiska kliniken.  

Motivering: »En klinik som är välkomnande och inkluderande från minuten man sätter sin fot där. Utbildningsklimatet är gott, det är öppet för frågor och diskussion. Deras entusiasm och engagemang är väldigt smittsamt! Ett mycket trevligt och kunnigt gäng som är värda en utmärkelse«.