Jonas Willmer och Kazal Hawez. Foto: Lovisa Engblom

Motiveringarna lyder: 

»Med ett oerhört driv, ett aldrig sinande engagemang och ett varmt bultande hjärta för Akutsjukvård är vi stolta att titulera Kazal Hawez årets fighter. Det är näst intill omöjligt att förstå hur mycket som genomförts under det dryga halvår som Kazal varit sektionschef och hon tilldelas nu guldhandskarna, som symbol för hennes imponerande slagkraftighet. Hennes brinnande intensitet och smittsamma kärlek till Akutmottagningen gör oss enormt stolta att vara del i hennes gäng. Tack från ST-läkarna i Akutsjukvård!«

»I sex år har Jonas Willmer drivit ST-läkarnas internutbildning med över 100 genomförda pretests och sessions på KTC. Han stimulerar på ett naturligt sätt sina kollegor till att arbeta evidensbaserat och delar flitigt med sig av artiklar, bloggar och podcasts. Han är en rosad handledare bland läkarstudenter och AT-läkare. För ett pedagogiskt driv utan dess like tilldelas han järnugglan, som en (rostfri) symbol för den visdom han delat med sig under dessa år. Tack från ST-läkarna i Akutsjukvård!«