Dietist Anette Jansson från Hjärt–lungfonden och professor Mai-Lis Hellénius från Karolinska institutet tog emot pris för bästa webbplats om mat, livsstil och hälsa. Foto: Per-Erik Berglund

Webbplatsen sundkurs.se, som innehåller vetenskapligt baserade råd om livsstil och hälsa, har vunnit pris som bästa webbplats i världen om mat, livsstil och hälsa. Utmärkelsen delades ut av Gourmand Awards (»kokböckernas Oscarsgala«), vid en ceremoni i Umeå i början av juni. 

Webbplatsen, initierad av professor Mai-Lis Hellénius på Karolinska institutet, drivs i samarbete mellan Hjärt–lungfonden och Karolinska institutet, och vänder sig till både hälso- och sjukvårdspersonal och allmänhet. Den innehåller kurser och filmer om fysisk aktivitet, mat, tobak, stress och beteendeförändring samt praktiska tips, som recept på hälsosam mat.