Erik Sedig (till vänster), nuvarande ordförande för LUR och Kajsa Engevall, tidigare ordförande och numera ledamot i LUR, uppvaktade Mikael Ryndel med diplom på akutmottagningen i Skövde.

Det är läkarutbildningsrådet, LUR, vid Sahlgrenska akademins studentkår som varje år delar ut utmärkelsen till en kliniskt verksam handledare i Västra Götalandsregionen utanför Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Motiveringen lyder: »Mikael är en fantastisk pedagog som besvarar alla frågor med ’vad tänker du själv?’. På så vis får man alltid chansen att tänka efter själv. Då märker man ofta att man kan mer än man tror! Mikael pushar en på ett bestämt, men schysst och prestigelöst vis att komma fram till en egen bedömning av de patienter man träffar. Han ger sig inte förrän man har gjort ett försök. Vilket han ska ha cred för. Det är det bästa sättet att komma över sin egen osäkerhet och lära sig på bästa vis, och det bidrar också till att stärka ens självförtroende som blivande läkare.«