Johan Alsterhag och Emma Peterson. Foto: Karl Olsson

Motiveringarna löd: 

»Emma är en stabil fyr med ett starkt ljus i akutens vrålande storm. Hon finns ALLTID tillgänglig för osäkra, veliga och skakiga AT-läkare. Med sitt oändliga engagemang, uppenbara talang för handledning blir AT-läkaren inte bara av med sin ångest utan även tryggare i sin handläggning och bättre i alla patientmöten. Att ha Emma på akuten sänker både puls och blodtryck bättre än betablockare, oxascand och labetalol kombinerat.«

»Johan är en otroligt engagerad och motiverad handledare som gör allt i sin makt för att säkerställa att utbildningsläkare får bästa möjliga utveckling. Han är snäll och inlyssnande, men kan även stå på sig och ifrågasätta när det behövs. Han är mån om att vi utbildningsläkare har rätt balans mellan utmaningar och trygghet. Som en bonus är han även mycket trevlig som person.«