Ingemar Hällström och Cathrin Hällström

Varje år delar ST-läkarna vid funktion PMI Karolinska Huddinge ut priset »Årets handledare« till en sjuksköterska och en läkare. 2022 års pris gick till biträdande överläkare, sektionsansvarig intensivvård Cathrin Hällström, med motiveringen: »Cathrin har ett stort engagemang för handledning av juniora kollegor. Hon ger utrymme för oss ST-läkare att utvecklas samtidigt som hon alltid finns tillgänglig för frågor och stöd. Cathrin bidrar med sin erfarenhet och gedigna kunskap till såväl den enskilde ST-läkaren som till hela kliniken. Cathrin är ett föredöme och inspirerar genom sitt engagemang för intensivvården och patienterna.«

Anestesisjuksköterska Ingemar Hällström fick priset med motiveringen: »Ingemar är mycket uppskattad för sitt engagemang vid introduktion och inskolning av nya underläkare och ST-läkare på kliniken. Han tar sig tid för undervisning och delar med sig av sina kunskaper på ett generöst och föredömligt sätt. Därtill är han väldigt trevlig att jobba med. Det märks att Ingemar trivs på sitt jobb!«