Jonas Ripemo, specialist i allmänmedicin. Till höger: Sofia Warne, ordförande Sylf Örebro. Foto: Emma Dahlberg

2022 års »Ledstjärna« har tilldelats Jonas Ripemo, specialist i allmänmedicin, som den handledare inom Region Örebro län som utmärkt sig som en »synnerligen bra och lämplig handledare för länets underläkare«. Varje år sedan 2008 delar Sylf Örebro ut detta handledarpris.

Till vänster: Daniel Andersson, specialist i neurologi. Till höger: Anna Winberg, kassör Sylf Örebro. Foto: Sofia Warne

Motiveringen till priset lyder: »En sann ledstjärna som ser till underläkarnas alla behov och som handleder oss till starka, trygga individer. Alltid välkomnande och tar sig tid att utforska våra resonemang och egna slutsatser. Som låter oss prata till punkt och därefter utmanar både på ett professionellt och medicinskt plan. Jonas är alltid påläst och kommer med relevanta reflektioner utifrån situationen. Är stringent och pragmatisk när situationen kan vara förvirrande och svår att greppa. Jonas är även en person som värnar om vår arbetsmiljö och som hjälper oss utveckla vårt arbetssätt till ett hållbart arbetsliv. Han hjälper oss avgränsa vår roll och delegera det som hör till andra yrkesroller. Vänlig och intresserad sitter han där med sitt gulliga lilla anteckningsblock och antecknar sina tankar. Helt enkelt en ’top notch’-handledare.”

Sylf Örebro delar också ut priset »Randningspokalen« till den klinik inom Region Örebro län som under året varit den bästa kliniken att göra sin sidotjänstgöring på under specialiseringstjänstgöringen. Vinnare av Randningspokalen 2022 är neurologkliniken, Universitetssjukhuset Örebro. 

Motiveringen lyder: »Bra stöd från handledare, bakjourer och mer seniora kollegor som alltid svarar på frågor och hjälper till där det behövs. Trevlig stämning och gott kollegialt stöd!«