Distriktsläkare Mathias Ogrodonik och ST-läkare Fouad Harkal.

Segrare på sjukhuset blev Fouad Harkal, ST-läkare på kirurgkliniken, med motiveringen: »Fouad tar sig alltid den extra tiden för underläkare och AT-läkare. Med sin pedagogik och sitt lugn får han oss AT-läkare att känna trygghet och bidrar också till vår utveckling genom att visa, hjälpa till att bedöma och svara på frågor med ett leende, oavsett tid på dygnet. En stjärna på kirugkliniken helt enkelt!«

På primärvården var det Mathias Ogrodonik, distriktsläkare, Tjörns vårdcentral, som erhöll priset med motiveringen. »Mathias har alltid dörren öppen för oss underläkare, oavsett arbetsbelastning bemöts man med vänlighet, tålamod och intresse. Mathias är lyhörd och låter oss föra egna resonemang på ett respektfullt och uppmuntrande sätt. Han samlar hela tiden på sig nya kunskaper och råd som han aldrig är sen att dela med sig av. När man jobbar med Mathias varvas allvar med humor och arbetet blir lättare. Han är en handledare och kollega som man känner förtroende för och som ingjuter självförtroende i oss mer oerfarna läkare. Patienterna må ha det stundvis kämpigt att förstå skånskan men han får alltid oss att fatta grejen.«