Ilse Riebe, Michael Ioannou och Kristina Törngren

Motiveringarna för de tre vinnarna är:

Kristina Törngren, urologi, Sahlgrenska universitetssjukhus.

»Kristina ser en som en yngre kollega, ger en förtroende och möter en där man är kunskapsmässigt. Hon handleder på ett förtroendegivande sätt genom såväl traumalarm på kirurgakuten, ger second opinion om man ber om det, ger relevanta kliniska tips och är dessutom pedagogisk och ställer alltid upp när man behöver bolla sina patientfall. När man arbetar med Kristina känner man sig trygg i sin AT-läkarroll och känner att man vågar utmana sig, ta mer självständiga beslut och lära sig nya saker på jobbet.

Kristina är som handledare engagerad, hjälpsam, närvarande och väldigt mån om att man som AT-läkare ska få se och lära sig saker. Hon tar sig alltid tid att svara på frågor och gör det på ett kompentent sätt med ett trevligt bemötande oavsett vilken tid på dygnet eller hur mycket det är att göra på akuten. Kristina hjälper även till med att hitta passande patienter som kan vara lärorika under AT vilket är jätteuppskattat!

Kristina är en exemplarisk handledare och ett gott föredöme helt enkelt!«

Michael Ioannou, psykiatri, Östra sjukhuset.

»Michael är en varm, närvarande, trygg och väldigt kunnig handledare samt överläkare. Han ser alla medarbetare, oavsett yrkeskategori och låter alla komma till tals. Han är kunnig både inom psykiatri och medicin och framför sin kunskap på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Som AT-läkare känner man sig trygg men också utmanad. Med Michael blir det lärorika veckor där mycket kunskap inhämtas, inte bara medicinsk kunskap utan även medmänskliga lärdomar! Tack för det!«

Ilse Riebe, medicinkliniken, Mölndals sjukhus.

»Ilse är som AT-handledare och ledningsläkare på akuten genomgående pedagogisk, inlyssnande och otroligt engagerad i AT-läkarnas professionella utveckling. Speciellt när man var helt grön och kanske rapporterade alltför långa SBAR så var Ilse alltid tålmodig och fick en aldrig att känna sig dum eller dålig, utan tvärtom. Ilse ger givande och konstruktiv feedback som hjälper oss framåt. Det känns väldigt tryggt som AT-läkare att ta på sig mer ansvar allteftersom med Ilse bakom ryggen. Dessutom är det alltid roligt att jobba ihop med Ilse! En stjärna på medicinkliniken Mölndal!«