I motiveringen skriver man också att »Muataz har visat en imponerande förmåga att kombinera kliniskt arbete, forskning, undervisning och ledarskap«. 

Muataz Lafta har tidigare utsetts till årets student i Uppsala samt mottog förra året diplom av kungen för till unga ledarskap. Han är snart färdig med sin AT och hoppas också kunna doktorera under nästa år.

Karriärföretagens motivering till valet av Muataz Lafta som 2024 års stipendiat lyder: »Muataz Lafta har mottagit Karriärstipendiet för Young Professionals för sitt exceptionella engagemang inom neurovetenskap och neurokirurgi. Som AT-läkare och doktorand vid Uppsala universitet kombinerar han kliniskt arbete, forskning och undervisning. Hans internationella närvaro vid konferenser och ledarskap inom student- och forskarföreningar visar hans dedikation. Stipendiet kommer att stödja hans vidare akademiska utveckling genom avancerade kurser och konferenser, vilket är ett viktigt steg i hans mål att bli en ledande neurokirurg och akademiker. Stipendiet kommer att användas för att finansiera vidare akademisk utveckling, genom deltagande i avancerade kurser och internationella konferenser inom neurovetenskap och neurokirurgi. Muataz har visat en imponerande förmåga att kombinera kliniskt arbete, forskning, undervisning och ledarskap, och stipendiet kommer att vara ett viktigt steg i hans resa mot att bli en ledande neurokirurg och akademiker.

Läs även: »Att ha upplevt en annan verklighet har varit en drivkraft«