Foto: Nadja Hallström

Tracy Ghattas, även känd som »dr.tracy« har i dag över 200 000 följare på sitt Tiktok-konto. En del av motiveringen till priset, som enligt Tracy Ghattas fick både henne själv och sin mamma att gråta, lyder: 

»I en tid där informationsflödet är överväldigande har Tracy Ghattas blivit en ledstjärna för saklighet och kunskapsspridning. Genom sina kanaler på Tiktok, Instagram och Discord har Tracy gjort kunskap om kropp och hälsa tillgänglig för en bred allmänhet, särskilt för unga, och bidragit till att stärka folkhälsan på ett unikt och engagerande sätt. Med sitt varma tilltal har Tracys digitala hembesök givit trygghet och kunskap till dem som behöver det som mest, och hon har på ett inspirerande sätt visat hur man kan förena allvar med humor i sitt arbete. Tracys insatser är ett strålande exempel på hur sociala medier kan användas för att främja jämlik tillgång till hälsa, och hon är en värdig mottagare av RFSU-priset 2024.«

RFSU-priset har delats ut varje år sedan 1991 och ges till en person eller organisation som verkat för allas rätt och frihet att vara, välja och njuta.

Läs mer om Tracy Ghattas:

»Vi missar en hel generation om vi läkare inte finns där«

Tiktok-läkare: »Om jag kan sprida lite kunskap är jag jätteglad«