För det första vill Björn Hurtig att förundersökningen kompletteras med »vertikal revision« hos Rättsmedicinalverket (RMV) av det aktuella ärendet. Med det menar Björn Hurtig en total genomsyn av exakt hur det har gått till från blodprovstagningen till resultatet.
– Den ska vara oerhört ingående, från hur transporten av provet har gått till, till hur maskinerna är kalibrerade och av vem, säger han.
Enligt Björn Hurtig kan RMV själv eller Sveriges nationella ackrediteringsmyndighet, Swedac, göra revisionen. Björn Hurtig begär också att få tillgång till alla handlingar så snart revisionen är klar.
– Det kanske inte finns något att anmärka på, och då är det väl bra med det. Men det vore en skam om det gick tio år och det visade sig att hon dömdes på något som var fel.
– Jag har också begärt svar på om det finns blod kvar, av en specifik anledning som du nog själv kan räkna ut …
Om det innebär möjlighet att göra om analysen eller kontrollera att identiteten stämmer vill inte Björn Hurtig svara på.
För det tredje vill Björn Hurtig ha tillgång till ett protokoll från ett möte på RMV som hölls redan den 20 mars i år där han själv, den dåvarande åklagaren, obducenten, kemisten som utförde analysen av blod och urin samt avdelningschefen på RMV deltog.
– Jag ställde då en rad frågor. Jag har ännu inte fått något protokoll från det mötet. Med tanke på vilka svar jag fick på mina frågor anser jag att det är viktigt att protokollet finns med i materialet, säger Björn Hurtig.
Han har dessutom begärt att en serie röntgenbilder från juni och två tillfällen i september av flickans huvud ska ingå i förundersökningen.
– Hon hade ju en skada i hjärnan som gjorde att allt det här hände, är Björn Hurtigs enda kommentar till det.
Och till sist begär Björn Hurtig muntligt förhör med Per-Arne Lönnqvist, professor och överläkare i pediatrisk anestesi och intensivvård på Astrid Lindgrens barnsjukhus.
– Jag vill att han ska belysa skillnaden mellan barn och vuxna, säger Björn Hurtig och nämner bland annat att barn har proportionerligt mer fett än vuxna, varför det inte är uteslutet att det skett en postmortal redistribution av tiopental. Något som eventuellt skulle kunna förklara de mycket höga halterna som uppmätts i blodet.
Björn Hurtig har också samtalat med två internationellt erkända experter, varav en på just postmortal redistribution.
– Jag har ställt skriftliga frågor men ännu inte fått svar, säger han.
Björn Hurtig både skriver och säger att syftet bakom hans begäran är att han inte kan frånhända sig misstanken att analyserna saknar trovärdighet.
Men han påpekar att det är upp till åklagaren att ta ställning till vad Björn Hurtig nu har begärt. Björn Hurtig menar dock att om inte Peter Claeson tillmötesgår hans önskemål, då finns det fortfarande utrymme för tvivel.
– Grunden för misstanken är att man har ett provresultat som visar på onormalt höga halter av tiopental. Om det visar sig vara något fel med det läggs ju fallet ner, och min klient är rentvådd. Och det vore ju det bästa!