Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, anmälde läkaren till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd 2022 då man ansåg att läkaren varit »grovt oskicklig« i sin yrkesutövning.

Enligt anmälan hade läkaren genomfört utredningar med allvarliga brister och ordinerat behandlingar med testosteron till 15 personer. Läkaren hade dessutom, enligt Ivo, riskerat att 7 patienter skulle hamna i missbruk efter att hen förskrivit stora mängder narkotikaklassade läkemedel till dem.

Läkaren själv menar att den privata kliniken, som hen driver tillsammans med en annan läkare, sedan dess blivit noggrannare med utredningar och journalföring. Läkaren säger också att många av patienterna blivit bättre efter behandlingarna.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd bedömer att läkaren, i de 22 patientfallen, brustit på det sättet som Ivo angett och att läkaren varit »grovt oskicklig« i sin yrkesutövning. Därför återkallar nämnden nu läkarens legitimation.

Läkaren har flera gånger tidigare kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, delvis har den kritiken handlat om att hen skrivit ut testosteron på svaga grunder.