Kajsa Björner jobbar vanligtvis inom gastroenterologin på sjukhuset. Foto: Privat

– Det var ju lätt att förstå att det skulle kunna komma finnas ett behov av olika kollegor och jag tänkte att jag är ju i alla fall internmedicinare, säger Kajsa Björner, som vanligtvis jobbar inom gastroenterologin på sjukhuset, i podden.

I dag tycker hon att det har varit ett bra val att arbeta med covid-19-patienter.

– Jag tycker att det har känts väldigt värdefullt, säger Kajsa Björner.

– Och så har det varit fantastiskt att få jobba med olika kollegor från hela sjukhuset.

I podden berättar Kajsa Björner även bland annat om hur det är att jobba iklädd skyddsutrustning, hur vården av patienterna ser ut och om vad som är mest utmanande med att jobba med covid-19.

– En grej som är väldigt utmanande är förstås att vi inte vet riktigt vad vi gör. Vi tror att vi gör bra saker. Vad jag tror är en väldigt viktig faktor är ju det här att vi antikoagulerar patienterna. Lågmolekylärt heparin använder vi ju på alla patienter i princip, säger hon.

Läkartidningen återkommer framöver med nya avsnitt av podden. Om du använder en mobiltelefon kan du hitta alla avsnitt och prenumerera på podden i vanliga poddappar som Acast eller Apples Podcaster-app. Samtliga avsnitt finns också på Podbean.com. Där finns också en RSS-länk.