– Det bästa vore att fördela det tyngsta arbetet så att man roterar det, så att det finns mera normal tillvaro periodvis, säger han, när han intervjuas i ett nytt avsnitt av Läkartidningens podd.

– Men det kräver ju att man fördelar de arbetsuppgifterna på ganska många personer inom hälso- och sjukvården.

Lars-Magnus Andersson fortsätter:

– Exakt hur man ska göra det har vi inte lyckats tänka ut eller organisera. Jag tror inte att någon har gjort det riktigt i landet, heller.

Lars-Magnus Andersson är även ordförande i Svenska infektionsläkarföreningen. I april kunde Läkartidningen berätta att föreningen startat med återkommande webbmöten för Sveriges infektionsläkare. Mötena erbjuder vetenskaplig uppdatering och lägesrapporter från vården runt om i Sverige.

– Vi tror ändå att kunskapen spreds väldigt snabbt genom det här forumet, säger Lars-Magnus Andersson angående vilken roll som mötena har spelat.

– När det var som mest hade vi fler än 1 000 personer som lyssnade live och kanske 12 000 som tittade på videoinspelningarna efteråt.

I podden berättar Lars-Magnus Andersson också att en ny version av det nationella vårdprogrammet för covid-19 är på väg.

– Vi hoppas komma med en uppdaterad version i december, säger han.

Lyssna till hela intervjun med Lars-Magnus Andersson i spelaren ovan eller i vanliga poddappar som Acast eller Apples Podcaster-app. Samtliga avsnitt av Läkartidningens podd finns också på Podbean.com. Där finns även en RSS-länk.