Denna webbplats vänder sig till läkare

Läkartidningen söker nyhetschef

 

 

Läkartidningen söker nu en nyhetschef som ska leda det dagliga nyhetsarbetet och också ansvara för nyhetsplaneringen framåt.

 

Vi söker dig som har erfarenhet från att arbeta som nyhetschef med personalansvar. Du behöver inte tidigare ha arbetat med våra två ämnen – sjukvård och medicin – utan fokus i denna rekrytering ligger på att hitta en person som är bra på att planera nyhetsarbetet och leda det dagliga arbetet i en grupp bestående av en nyhetschef och fem reportrar.

Vi publicerar i första hand våra nyheter på Läkartidningen.se, som uppdateras under större delen av dagen, varje vardag. Men vi ger även ut en papperstidning 26 gånger om året, vilket gör att vi arbetar både med det korta och långa formatet inom journalistiken.

En viktig del av nyhetschefens arbete är att fungera som redaktör, till exempel genom att ha tät kontakt med reportrarna, läsa artiklar och ansvara för förstasidan på Läkartidningen.se.

Då en stor del av vårt arbete är webbaserat behöver du trivas med att arbeta i WordPress.

Goda utvecklingsmöjligheter finns för rätt person.

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta chefredaktör Pär Sandell på 08-790 34 00 eller par.sandell@lakartidningen.se.
För fackliga frågor, kontakta SJF-klubbens företrädare Anna-Cajsa Torkelsson, 08-790 34 74.

Vi vill ha din ansökan senast den 3 november, men gärna så snart som möjligt eftersom vi intervjuar löpande.

Mejla din ansökan till par.sandell@lakartidningen.se.

 

Läkartidningen ges ut av Läkartidningen Förlag AB som ägs av Sveriges läkarförbund. Vi är en trevlig redaktion med 12 medarbetare som sitter i fina lokaler på Östermalm i Stockholm, och som anställd hos oss har du flera förmåner.