Denna webbplats vänder sig till läkare
company

Jobba, leva och bo i Kronoberg

Kronobergs län är känt för bland annat glas, möbler och design, skog och sjöar, Ikea, Vilhelm Moberg, Carl von Linné och Carolina Klüft.

 

Här finns ett blomstrande musikliv och ett rikt kulturliv som erbjuder något för alla: teater, museer, konst och film.

På senare år har vi allt mer profilerats som ett ”mat-län”. I Kronoberg finns också många möjligheter till friluftsliv, naturupplevelser och idrott.

I residensstaden Växjö finns Linnéuniversitetet, som Region Kronoberg har ett nära samarbete med, och en flygplats med både inrikes- och utrikesflyg.

I Kronoberg kan man leva i en trygg småstad, på landsbygden eller i en modern stadsmiljö. Länet har mycket att bjuda på, och det är nära till det mesta.

.

Vi finns mitt i en entreprenörsregion med småföretagande och framåtanda. Kronoberg, med centralorten Växjö, är sedan mer än 40 år en av Sveriges snabbast växande regioner, med ett starkt näringsliv, stolta designtraditioner och driftiga människor. Här finns kreativitet, framtidstro och livskraft!

Visste du det här om Kronoberg?

  • Storlek: 9 500 kvadratkilometer
  • Invånare: ca 190 000 personer

Verksamhetsorganisation

Region Kronoberg är indelad i olika förvaltningar: hälso- och sjukvård, regional utveckling, Länstrafiken samt Forskning, Utveckling & Utbildning FoUU. Region Kronoberg har drygt 6 000 medarbetare. Den största förvaltningen är hälso- och sjukvården med ca 5 000 medarbetare.

Hälso- och sjukvården är indelad i:

  • sjukhusvård
  • psykiatri
  • rättspsykiatri
  • primärvård och rehab
  • tandvård

Inom hälso- och sjukvårdsorganisationen finns också en forsknings- och utvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsavdelning.

Läs mer och sök lediga läkartjänster

http://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/