AT-läkaren Martin Sandelin delar uppenbarligen inte min syn på det ofödda barnet – och där kan man givetvis ha olika uppfattningar (Läkartidningen 38/ 2006, sidan 2764). Exakt vad i det jag skrivit som Sandelin irriterar sig över framgår inte av hans korta inlägg. Lika sparsamt är det med underlag för den serie av fördomsfulla tillmälen som Sandelin använder: »extremist«, »rabiat«, »extrem kristen höger«.
Sandelin illustrerar med all önskvärd tydlighet att man i vissa kretsar inte accepterar en annan syn på det ofödda barnet och företeelsen abort än den som den obsoleta svenska Abortlagen och proffstyckarna står för. Detta har jag skrivit om i tidigare inlägg (Läkartidningen 26/2006, sidan 2067; 37/2006, sidorna 2662 och 2666).
Om alla ogrundade invektiv tas bort från Sandelins inlägg blir det inte mycket kvar. Tydligen menar dock Sandelin att alla som inte har hans syn på abort utan vidare kan göras medskyldiga till läkarmord i USA, och det är väl ett något förenklat för att inte säga fräckt, felaktigt och vulgärt sätt att resonera.
Jag betvivlar att Sandelin, efter att ha vädrat sina fördomar, har särskilt mycket kunskap om JA till Livet. Men han är välkommen att få all den information han behöver – när den värsta ilskan lagt sig.