Inget nytt framkommer i Ferrandiz svar, och han bemöter inte heller vår kritik.

Atopiskt eksem är för de flesta en hudsjukdom som med framgång behandlas såsom rekommenderas av Läkemedelsverket och The European Task Force on Atopic Dermatitis, nämligen med lokala glukokortikoider, mjukgörande medel och utbildning angående sjukdom och behandling. Rätt använda ger lokala glukokortikoider sällan biverkningar.

Många föräldrar söker med ljus och lykta efter alternativ behandling i tron att lokala glukokortikoider är »farliga« och att enklare lindring, och till och med bot, finns på annat håll. De slutar med effektiv behandling och lägger mycket pengar på behandling som inte är tillräckligt vetenskapligt belagd.
Det är självklart att hudirriterande faktorer skall undvikas, varför det är en fördel med hudvänliga textilfibrer framför »stickiga« såsom ylle. Bomullsplagg brukar däremot inte ge besvär.

Den uppgivna antibakteriella effekten av DermaSilk kunde inte bekräftas i en färsk patientstudie [1]. För att kunna utvärdera DermaSilks egentliga kostnad– nytta krävs kliniska studier enligt veder- tagna principer. Vi vidhåller att det är olämpligt att vädja till föräldrars glukokortikoidrädsla i lanseringen av en produkt.