– Somliga kan ha en extra, undervisades jag av narkotikaspanaren Mats L, som själv kom för friskintyg för FN-tjänst.
»Drogtestgördel anträffad i samband med en husrannsakan hos en känd missbrukare Gördeln är inköpt i USA […]. Ägaren, tillika missbrukare, använde den när han regelmässigt lämnade urinprov hos de sociala myndigheterna. Hjälpsamma kamrater fyllde värmepåsen med urin« – så stod det att läsa i polisrapporten från Haparanda.

För att få tillbaka körkortet kommer män till mig. Med blod- och urinprov ska de visa sig alkohol- och drogfria.
Jag luktar på deras andedräkt, känner efter leverförstoring. Numera granskar jag även kalsongernas insida, innan de, iförda endast kalsonger, under min uppsikt lämnar urinprovet.

Även kvinnor, enstaka, kommer i samma ärende. Kanske de lurar mig på samma sätt som östtyska simmarflickor, i gamla tider. De kissade och fyllde sedan sin blåsa via en vanlig kateter med androgenfri urin!
– Vilka djupa röster de har, tyckte en kontrollant.
– De har inte kommit för att sjunga, förklarade deras tränare!


Utrustning för att lura dopningskontrollen. Foto:Polisen