Januarinumret ­av National Geographic (bilden) handlar om hur människa och maskin smälter samman. Tidskriftens huvudartikel handlar om proteser, och hur ingenjörer kommit allt längre i sitt arbete att ersätta förlorade extremiteter, men också våra sinnen.

Mest utrymme ägnas en kvinna som blivit av med en arm i samband med en bil­olycka. För att ge henne tillbaka delar av sin hand- och armfunktion flyttade forskarna resterna av hennes arm- och handnerver så att de i stället innerverade axelmuskulatur.
Efter ett par månaders träning kunde kvinnan utlösa muskelkontraktioner i sin axel, vilka i sin tur kunde styra ett axelskydd kopplat till en armprotes.
National Geo­graphic beskriver också hur blinda får implanterade elektroder som stimulerar näthinnan och gör det möjligt för människor med retinitis pigmentosa att uppfatta siluetter. Även kok­leaimplantat avhandlas. National Geographics signum är de vackra bilderna och överskådliga illu­strationerna. Av sådana finns det många.
I samma nummer återfinns även en illustration av framtida möjligheter att behandla H1N1-virus samt klassiska naturreportage, som bilder av clownfiskar, eller anemonfiskar, och en beskrivning av Singapore.