Jag tror att vi står på samma värdegrund Staffan Bergström (SB), Irène Nordgren (IN) och jag. Också då det gäller de svåra frågorna om rät-
ten till abort och preventivmedel tror jag att vi är överens. Det arbete IN bedriver inom sin organisation är lovvärt och förhoppningsvis kommer det att påverka katolska kyrkans syn på dessa frågor. Jag ser fram emot att få lära mig mer om hennes organisation.
Det man inte begriper ska man inte yttra sig om. Som allmänläkare och företags­läkare styrs mitt arbete av praktiska lösningar. Jag borde naturligtvis inte yttrat mig om en vetenskaplig upptäckt på cellnivå som jag inte begriper. Det beklagar jag. Jag beklagar också att mitt inlägg provocerat IN och SB som uppfattat det som arrogant. Okunskapen gjorde att jag raljerade. SB efterfrågar ett mer seriöst bemötande och det är han naturligtvis värd, men jag är inte rätt person att gå in i en sådan diskussion. Att jag uttryckt mig så dåligt att SB kan dra slutsatsen att jag tar lätt på aborter stärker ytterligare min ståndpunkt, den här debatten skulle jag aldrig gett mig in i. För min del är den härmed avslutad.