I medlemskapet i Läkarförbundet ingår ett antal medlemsförmåner, där fritidshusen är en av de mest uppskattade. Det är viktigt att vara tydlig med att medlemsförmånerna inte är förbundets kärnverksamhet, utan en extra bonus.
Vårt arbete för att läkarna ska ha rätt förutsättningar att utföra sitt jobb – vilket innebär bra arbetsmiljö, god lön, möjligheter till fortbildning etc – är och kommer att vara vårt främsta mål.
Läkarförbundets fritidsfastigheter ska vara ekonomiskt bärkraftiga över tid och innebära en trygg place­ring av medlemmarnas peng­ar. Husen i Haut de Cagnes utanför Nice är uppskattade av många, och de har en stor potential för privata ägare som kan förvalta husen själva. Kostnaden för förvalt­ningen har på senare år varit för hög; det är en av anled­ningarna till att vi nu väljer att sälja dem.
De nya investeringarna vi har tittat på i samband med att vi säljer husen i Haut de Cagnes är inte en utökning av antalet fastigheter.
På Läkarförbundets fullmäktigemötet år 2007 avslogs förslaget att avveckla förbundets fritidsfastigheter. Beslutet blev i stället att »se över en eventuell förnyelse av förbundets fritidsfastigheter och medlemmars möjlighet till förmånligt semesterboende«. Det är detta beslut som ligger bakom det som nu sker med omfördelningen av våra fritidsfastigheter. Målet är att erbjuda medlemmar attraktivt och förmånligt semesterboende, med ambition att det ska tilltala så många medlemsgrupper som möjligt.
Jag hoppas att du även i fortsättningen väljer att betala räkningen från Läkarförbundet. Jag kan försäkra dig om att din medlemsavgift går till vårt fackliga och professionella arbete. Här finns mycket att göra. Svensk hälso- och sjukvård är i behov av förändring, och med en enad läkarkår är jag säker på att vi kan påverka utvecklingen till det bättre.