Denna webbplats vänder sig till läkare

Mer om hur du söker i arkivet

Så här fungerar arkivsöket och så här kan du filtrera ditt sökresultat.

Så här fungerar arkivsöket

Varje enskild artikel som publicerats av Läkartidningen finns i arkivet en gång för varje publikation den publicerats i. I praktiken kan en artikel dyka upp två gånger i träfflistan, en för pappersutgåvan och en för Läkartidningen.se. Vilken publikation som avses är tydligt markerat direkt efter artikelns rubrik i träfflistan. Ett klick på en rubrik hämtar antingen en PDF från pappersutgåvan eller länkar till artikeln på webbplatsen.

Varje post i träfflistan kan expanderas genom ett klick på +-tecknet bredvid rubriken. Då visas detaljerad information om artikeln, dess författare, eventuella teman eller serier, ämnesord och en sammanställning av samtliga publikationer artikeln publicerats i. 

Filtrera ditt sökresultat

Filtrera träfflistan genom att markera ett eller flera filter. Filtren hittar du under rubriken »Filtrera på«. Du kan filtrera på alla artiklar som ingår i ett tema eller en serie, som är skrivna av en viss författare, som har ett visst ämnesord eller som är publicerade i papperstidningen eller på webben.

Du kan också komma åt filtreringsfunktionen direkt från den expanderade vyn av en post i träfflistan. Klicka där på ett författarnamn, tema, serie eller ämnesord för att filtrera posterna i listan.

Tillbaka till Sök i arkiv