Denna webbplats vänder sig till läkare

Kakor (cookies)

En kaka är en datafil som skapas och lagras i din webbläsare när du besöker en webbplats, om din webbläsare är inställd så att den tillåter kakor. En kaka hjälper till att hålla reda på besökarnas sessioner så att de blir unika.

Läkartidningen.se använder kakor

Vid besök på Läkartidningen.se kan olika typer av kakor lagras i din webbläsare, men inga persondata sparas.

• Navigering. Av tekniska skäl, för att underlätta navigering på webbplatsen, till exempel för att backa tillbaka till föregående sida.
• Besöksstatistik. Vi använder statistikverktyget Google Analytics som i sin tur använder kakor för att föra statistik över trafiken på vår webbplats. 
• Delningsstatistik. En räknare (Addthis) håller reda på hur mycket våra sidor delats i sociala medier.

Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du förhindra detta. Då kommer inga kakor att lagras, men du kommer då inte heller att kunna använda vissa delar av Lakartidningen.se, och andra delar av sajten kanske inte fungerar korrekt.
För att förhindra lagring behöver du ändra inställningar i din webbläsare. Om du vill stänga av kakor i till exempel webbläsaren Safari, gör så här: Gå in under Safari/Inställningar/Integritetsskydd och klicka i »Från tredje part och annonsörer« alternativt »Aldrig«. Innan du stänger fönstret kan du där också ta bort alla kakor som sparats på din dator (»Ta bort alla webbplatsdata«).

Frågor om kakor på Lakartidningen.se? Kontakta webbredaktionen.

Läs mer om kakor på pts.se.

Uppdaterad 2018-05-09